Brownie z M&Ms

Pyszny głęboki smak czekolady tylko w Brownie !

Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównym

Brownie z M&Ms

Gotowe Brownie z M&Ms

Składniki ciasto:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 200 g cukru ( stosowałem trzcinowy)
  • 100 g mąki pszennej
  • 6 jajek 
     Składniki polewa:
  • 50 g gorzkiej czekolady (może być też zwykła)
  • 40 ml mleka  
  • 1 łyżka masła
  • 1 mała paczka m&m's oraz 1 mała paczka lentilek

Przygotowanie:       


   Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i wraz z masłem topimy wolno na mniejszym ogniu. W misce ubijamy jajka na puszysto. Następnie ciągle mieszając mikserem dodajemy mąkę zmieszaną z cukrem. Gdy czekolada ostygła, dodajemy ją do całość ciągle mieszając na wolnych obrotach. Formę o wymiarach 25x35 cm, wykładam papierem do pieczenia. Brownie pieczemy w 180oC około 25 min. 
Między czasie szykujemy polewę, dodajemy mleko, czekoladę oraz masło i rozpuszczamy na wolnym ogniu. Ciasto po wyciągnięciu z pieca, nakładamy polewę i posypujemy m&m's oraz lentilkami. Tak przygotowane Brownie jest delikatne i cały czas wilgotne! Polecam!
   
Masło kroimy na mniejsze kawałki podgrzewając na małym ogniu
Dodajemy kakao
Mieszamy całość na bardzo małym ogniu. Rozpuszczoną czekoladę pozostawimy do wystygnięcia
Przygotowujemy składniki do ciasta
Rozbijamy jajka w misce dodając po trochu mąki zmieszanej z cukrem
Następnie dodajemy rozpuszczoną ostudzona czekoladę, miksujemy całość na wolnych obrotach
Gotowe ciasto wylewamy na blachę wyłożona np papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 min w 180st.C
Na upieczone ciasto wylewamy delikatnie polewę i rozcieramy
Na górę kładziemy M&Ms oraz lentilki


1 komentarz:

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger