Kotlet schabowy soczysty

Dziś przepis na bardzo bardzo soczyste i delikatne schabowe, które rozpływają się w ustach. Całkiem inny sposób przygotowania a smak jest nie z tej ziemi!

Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!

Bardzo soczysty kotlet schabowy

Nasze soczyste schabowe każdy jak posmakuje nie raz je przygotuje!

Składniki:

  • schab dowolna ilość
  • mleko
  • 2 średniej wielkości cebule
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta 
  • jajka
  • vegeta
  • smalec oraz odrobina oleju

Przygotowanie:


Schab kroimy na plastry i rozbijamy bardzo cienko. Następnie do miseczki wlewamy mleko, dodajemy cebule pokrojoną w piórka doprawiamy solidnie solą i pieprzem i zanurzamy nasze schabowe w przygotowanej marynacie. Mieszamy delikatnie całość dolewamy mleka aby schabowe były w pełni zanurzone i odstawiamy tak je do lodówki na 12h. Po upływie czasu schabowe wyławiamy i odkładamy na ręczniki papierowe aby je delikatnie osuszyć. Szykujemy standardową panierkę jajka rozbijamy z pieprzem solą i vegetą maczamy nasz schabowy, następnie bułka tarta i smażymy tradycyjnie na smalcu z odrobiną oleju.  Smacznego!
Nasze schabowe cienko rozbite.

 Szykujemy naszą marynatę, mleko przyprawy oraz cebulka.

Mieszamy całość i zanurzamy nasze schabowe i odstawiamy do lodówki na 12h.

Po upływie czasu wyciągamy nasze schabowe na ręcznik papierowy aby trochę je osuszyć.

Szykujemy standardową panierkę na nasze schabowe.

Schabowe smażę tradycyjnie na smalcu z odrobiną oleju!

I gotowe smażmy na złocisty kolor.




















1 komentarz:

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger