Kotlet schabowy soczysty
Dziś przepis na bardzo bardzo soczyste i delikatne schabowe, które rozpływają się w ustach. Całkiem inny sposób przygotowania a smak jest nie z tej ziemi!
Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Bardzo soczysty kotlet schabowy
Nasze soczyste schabowe każdy jak posmakuje nie raz je przygotuje! |
Składniki:
- schab dowolna ilość
- mleko
- 2 średniej wielkości cebule
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- jajka
- vegeta
- smalec oraz odrobina oleju
Przygotowanie:
Schab
kroimy na plastry i rozbijamy bardzo cienko. Następnie do miseczki wlewamy
mleko, dodajemy cebule pokrojoną w piórka doprawiamy solidnie solą i pieprzem i
zanurzamy nasze schabowe w przygotowanej marynacie. Mieszamy delikatnie całość
dolewamy mleka aby schabowe były w pełni zanurzone i odstawiamy tak je do
lodówki na 12h. Po upływie czasu schabowe wyławiamy i odkładamy na ręczniki
papierowe aby je delikatnie osuszyć. Szykujemy standardową panierkę jajka
rozbijamy z pieprzem solą i vegetą maczamy nasz schabowy, następnie bułka tarta
i smażymy tradycyjnie na smalcu z odrobiną oleju. Smacznego!
Mega schabowy!
OdpowiedzUsuń