Złociste frytki
Przepis na pyszne złociste frytki, które są chrupiące z zewnątrz a puszyste w środku.
Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Złociste frytki
Nasze złociste frytki. |
Składniki:
- ziemniaki dowolna ilość
- 3 łyżki miodu na 3 l wody
- sól
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Wstawiamy garnek z wodą do której dodajemy 3 czubate łyżki
miodu i doprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki przygotowane na kształt frytek
wrzucamy na wrzącą wodę z miodem i gotujemy około 3-4 min. Następnie frytki
przelewamy przez cedzak i osuszamy. Rozgrzewamy olej do wysokiej temperatury i
wrzucamy frytki i od razu solimy. Smażyć do złocistego koloru frytki będą
chrupkie a wewnątrz puszyste.
Dodajemy miód i zalewam wrzącą wodą wtedy nie trzeba czekać aby rozpoczęła wrzeć na palniku. |
Na wrzącą wodę wrzucamy nasze frytki. |
Od razu solimy frytki jest to bardzo ważne aby uzyskały niepowtarzalny smak. |
Ja frytki wyciągam na ręczniki papierowe aby osuszyć ich z pozostałości oleju. |
Proszę bardzo frytki chrupkie z zewnątrz a puszyste w środku. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz