Pasta jajeczna
Każdy zapewne zna pasty kanapkowe. Dziś chcę wam dać przepis na bardzo prostą ale jakże smaczną pastę jajeczną. Doskonała na śniadania na kanapki do pracy, do szkoły !
Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Pasta Jajeczna
Gotowa pasta smacznego! |
Składniki:
- 5 jajek
- pół ogórka zielonego
- 1 łyżeczka masła
- pęczek szczypiorku
- 1 cebula dymka lub 1 nieduży por ( tylko część biała)
- sól oraz pieprz
Sos:
- 3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Jajka
gotujemy na twardo ( muszą być twarde) i dobrze studzimy. Szczypior
siekamy, a cebulkę lub pora kroimy w kosteczkę/paseczki ( sparzamy
wrzątkiem). Ogórka kroimy drobno, i oprószamy solą po 30 min odciskamy
wodę z ogórka. Do miseczki dodajemy wszystkie składniki, dodajemy
łyżeczkę masła jajka ścieramy na dużym oczku dodajemy majonez doprawiamy
solą i pieprzem i dokładnie całość mieszamy.
Tak siekamy szczypiorek i widzimy ilość masełka. |
Ogórki kroję w ćwiartki i oprószam solą. |
Na tym oczku ścieramy jajka. |
Wszystkie składniki już gotowe. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz