Pasta jajeczna

Każdy zapewne zna pasty kanapkowe. Dziś chcę wam dać  przepis na bardzo prostą ale jakże smaczną pastę jajeczną. Doskonała na śniadania na kanapki do pracy, do szkoły ! 

Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!

Pasta Jajeczna
Gotowa pasta smacznego!



Składniki: 

  • 5 jajek 
  • pół ogórka zielonego 
  • 1 łyżeczka masła 
  • pęczek szczypiorku
  • 1 cebula dymka lub 1 nieduży por ( tylko część biała) 
  • sól oraz pieprz

Sos:

  • 3 łyżki majonezu     

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo ( muszą być twarde) i dobrze studzimy. Szczypior siekamy, a cebulkę lub pora kroimy w kosteczkę/paseczki ( sparzamy wrzątkiem). Ogórka kroimy drobno, i oprószamy solą po 30 min odciskamy wodę z ogórka. Do miseczki dodajemy wszystkie składniki, dodajemy łyżeczkę masła jajka ścieramy na dużym oczku dodajemy majonez doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie całość mieszamy.

Tak siekamy szczypiorek i widzimy ilość masełka.

Ogórki kroję w ćwiartki i oprószam solą.

Na tym oczku ścieramy jajka.

Wszystkie składniki już gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger