Naleśniki z białym serem
Naleśniki z białym serem
Naleśniczki już usmażone na masełku posypane lekko cukrem pudrem. |
Składniki:
- 2 czubate szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- Szczypta soli
- 2 jajka
Farsz :
- Kostka sera białego
- 3 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 żółtko
- Łyżeczka cukru pudru
Przygotowanie:
Naleśniki dajemy wszystkie składniki do naczynia i przy
pomocy miksera, mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciast jest
zbyt wolne dodać mąki. Szykujemy farsz ser, cukier waniliowy, żółtko oraz
cukier puder dajemy do miseczki i całość dokładnie ucieramy ja zrobiłem to przy
użyciu miksera. Następnie smarujemy naleśnik naszym przygotowanym serem,
składamy w trójkąt i smażymy na masełku z każdej strony na delikatnie chrupką
skórkę.
Szykujemy nasz farsz, dodajemy wszystkie składniki i ucieramy lub miksujemy |
Tak powinien wyglądać nasz farsz jednolita masa. |
Smarujemy naszego naleśnika nie za grubo. |
Składamy na pół nasz naleśnik z farszem. |
I następnie znów na pół, i uzyskujemy pyszny trójkąt. |
Na masełku podsmażamy nasz naleśnik z każdej strony około 5 min. |
Uzyskujemy chrupką skórkę, ściągamy z patelni i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! |
Wygląda nieźle :) Czy mogą być trudne dla początkującego kucharza?
OdpowiedzUsuńWedług mnie nie są trudne :) myśle że spokojnie sobie poradzisz ;) jak potrzeba pomocy to pytaj śmiało :)
Usuń