Naleśniki z szpinakiem i serem feta
Pyszne naleśniki ze zdrowym szpinakiem i serem feta. W tej postaci posmakują każdemu!! Łatwe do przygotowania ! Satysfakcja gwarantowana!!
Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Nasze naleśniki w chrupkiej panierce. Pycha! |
Składniki:
- 2 czubate szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- Szczypta soli
- 2 jajka
Farsz :
- Paczka szpinaku
- ¾ kostki sera feta
- 1 czubata łyżeczka masła
- Vegetta, sól oraz pieprz
- 3 ząbki czosnki
Przygotowanie:
Naleśniki dajemy wszystkie składniki do naczynia i przy
pomocy miksera, mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciast jest zbyt
wolne dodać mąki. Szykujemy farsz szpinak podsmażamy na masełku dodajemy
czosnek następnie doprawiamy Vegeta, solą oraz pieprzem. Smażymy około 10 min i
dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę i łączymy całość ze szpinakiem
trzymając na wolnym ogniu. Gdy naleśniki już usmażone nakładamy farsz, skręcamy
w rulonik obtaczamy w jajku doprawionym solą oraz pieprzem następnie bułka
tarta i podsmażamy z każdej strony na chrupiącą skórkę. Smacznego
Nasz szpinak delikatnie podsmażamy na masełku dodajemy czosnek i doprawiamy vegeta, solą oraz pieprzem i smażymy około 10 min. |
Następnie dodajemy fetę i dokładnie łączymy z całością rozdrabniając ja. |
Tak powinien wyglądać nasz gotowy farsz! |
Smarujemy naleśnika naszym farszem. |
Składamy boki naleśnika do środka. |
I skręcamy w rulonik, cały czas dociągając boki do środka bo będę próbowały uciekać na zewnątrz. |
Nasze naleśniczki już gotowe. |
Obtaczamy w jajku rozbitym tylko z solą i pieprzem!! |
Smażymy chwilę na oleju w celu uzyskania chrupiącej skorupki. |
To takie krokiety :)
OdpowiedzUsuńOczywiście można to tak odebrać :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis i pokazane wszystko na zdjęciach gdyby były problemu, naprawdę super :D
OdpowiedzUsuń