Krokiety z pieczarkami i żółtym serem
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem
| Gotowe krokieciki pyszne i soczyste | 
Składniki:
Na naleśniki:
- 2 czubate szklanki mąki
- 3 szklanki mleka
- szczypta soli
- 2 jajka
- olej
- 0,5 kg pieczarek
- 2 średniej wielkości cebule
- 1 czubata łyżeczka masła klarowanego
- Vegetta, sól i pieprz
- 30 dag sera żółtego    
Przygotowanie:
Przygotowanie
naleśników: Dajemy wszystkie składniki do naczynia i przy pomocy
miksera, mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciasto jest zbyt
wolne dodać mąki. Smażymy na oleju.
Przygotowanie
farszu: Pieczarki obieramy, kroimy w paski i obgotowujemy około 5 min.
Między czasie cebulkę kroimy w kostkę. Następnie do patelni dodajemy masło i
wrzucamy cebulkę oraz pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem oraz Vegetą i
smażymy delikatnie aż cebulka i pieczarki będą miękkie. 
Składanie i
panierowanie: Gdy naleśniki są już usmażone nakładamy farsz, posypujemy
startym serem i skręcamy w rulonik obtaczamy w jajku doprawionym solą oraz
pieprzem i odrobią Vegety, następnie bułka tarta i podsmażamy na oleju z każdej
strony na chrupiącą skórkę. Smacznego
| Obrane i pokrojone pieczarki obgotowujemy 5 min i odcedzamy | 
| Kroimy 2 cebule w kostkę i podsmażamy na maśle do zeszklenia | 
| Do cebulki dodajemy pieczarki i smażymy do miękkości. Również dodajemy sól, pieprz i Veggettę do smaku | 
| Jajko rozbijamy widelcem z solom pieprzem i Veggettą | 
| Przygotowujemy wszystkie elementy niezbędne do przygotowania gotowych krokietów: naleśniki, starty ser, bułka tarta, jajko, usmażone pieczarki | 
| Na rozłożonym naleśniku rozkładamy pieczarki oraz ser | 
| Naleśnik składamy wraz farszem | 
| Zwiniętego krokieta maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej | 
| Widok po obtoczeniu | 
| Przygotowane krokiety obsmażamy na oleju do uzyskania chrupkości | 
| Krokiety wyciągamy na ręcznik papierowy i gotowe | 
 
 




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz