Karkówka z grilla elektrycznego
Karkówka z grilla elektrycznego
Soczysta karkówka |
Składniki:
Marynata:- sól
- 2 szt. liścia laurowego
- 3 szt. ziela angielskiego
- 4 szt. ziarna pieprzu
- 1 łyżeczka octu winnego
- olej
- paczka przyprawy do karkówki na grilla
Przygotowanie:
Do pojemnika (miseczki) wkładamy karkówkę, zalewamy ją wodą, dodajemy łyżkę soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 4 ziarna pieprzu i łyżeczka octu winnego. Tak przygotowaną marynatę wkładamy do lodówki na 12h.
Po 12h delikatnie smarujemy olejem z każdej strony i obtaczamy karkówkę w przyprawie do "karkówki na grilla". Odstawiamy na 1h w tej przyprawie. Po upływie czasu możemy przystąpić do grilowania. Czas grillowanie jest uzależniony od grubości mięsa.
Karkówka w marynacie (12h w lodówce) |
Delikatnie obtaczamy w oleju |
Posypujemy przyprawą do karkówki |
Kładziemy na rozgrzanego grilla |
Międzyczasie sprawdzamy czy karkówka jest gotowa |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz