Jeśli nie mamy bulionu można szybko ugotować, 4 skrzydełka oraz jedna włoszczyzna. Doprawiamy sola, pieprzem oraz Vegetą. Gdy bulion gotowy
wyławiamy wszystko. Marchewkę oraz ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do bulionu gotujemy
do czasu, aż ziemniaki zrobią się miękkie .
Pęczek botwinki płuczemy i kroimy w paski o szerokości około 1 cm, ja użyłem botwinki mrożonej z własnych zapasów. Gotujemy
całość około 20-25 min. W trakcie gotowanie odlewamy trochę zupy do kubka i
dodajemy nasze 4 łyżki śmietany i dokładnie mieszamy. Próbujemy naszą zupkę
doprawiamy sola i pieprzem wedle uznania. Następnie zawartość kubka przelewamy
i gotujemy na wolnym ogniu około 8 min dokładnie mieszając. Smacznego!
|
Ziemniaki i marchewkę obieramy i kroimy w kostkę. |
|
Gdy warzywa zmiękną dodajemy botwinkę. |
Wygląda znakomicie :)
OdpowiedzUsuń