Pasta z makreli
Pasta kanapkowa a tym razem z makreli. Bardzo smaczna, delikatna pasta, która posmakuje każdemu !
Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!
Pasta z makreli
Nasza pasta, idealnie kremowa. |
Składniki:
- 1 duża makrela
- sól oraz pieprz
- 5-6 jajek
- 5-6 ogórków kiszonych
- 2 średniej wielkości cebule czerwone
- 2-3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Makrele
obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone
obieramy i kroimy do naszej makreli na mniejsze kawałki. Gdy jajka są pokrojone
blenderem miksujemy jajka i makrelę na jednolitą masę. Ogórki kiszone ścieramy
na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby
później nie zbierał się w naszej paście. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Do
masy z jajka i makreli dodajemy cebulkę, ogórki, majonez doprawiamy solą i
pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego.
Obieramy naszą makrelę starając się wybrać jak najwięcej ości a najlepiej wszystkie. |
Ogórek starty na tarce na dużym oczku a cebulkę kroimy w drobną kostkę. |
Nasze jajka z makrelą blend-ujemy na jednolitą masę. |
Tak ma wyglądać nasza masa z jajek i makreli. |
Z ogórków odciskamy wodę aby później nie pojawiała się w paście. |
Dodajemy cebulkę i ogórki do naszej masy i mieszamy dokładnie. |
Dodajemy majonez doprawiamy solą i pieprzem mieszamy i gotowe! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz