Jajko po benedyktyńsku

Dziś przepis na bardzo smaczne jajko po benedyktyńsku. Pokażę wam bardzo prosty sposób wykonania tego jajka, uda się każdemu!  

Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku!

Jajko po benedyktyńsku 


A tak wygląda nasze jajko po rozkrojeniu.

Składniki:

  • dowolna ilość jajek
  • sól oraz pieprz  
  • masło    
  • folia śniadaniowa  

Przygotowanie:



Sposób wykonania jajka jest bardzo prosty, odcinamy większy kawałek foli śniadaniowej i na środku smarujemy masełkiem delikatnie. Przekładamy folie do nie dużej miseczki i wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Łapiemy folię w 4 rogach staramy się aby nie zebrało się powietrze w foli skręcamy folie i zawiązujemy na supełek. Gotowie jajka wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy średniej wielkości jajka 5 min. Wyciągamy odcinamy folie nożyczkami poniżej supełka i wyciągamy jajko. 

Na foli na środku rozcieramy kawałek masła.

nakładamy folie na miseczkę robimy delikatny dołek i wbijamy jajko dodajemy sól i pieprz.

Łapiemy w 4 rogach pozbywamy się powietrza, skręcamy i zawiązujemy na supeł.

Wszystkie jajeczka już gotowe.

Gotujemy nasze jajka, gdy zawiążemy dobrze bez powietrza jajka pójdą na dno i będą się ładnie gotować.

Nasze jajeczka już ugotowane.

Odcinamy nożyczkami poniżej supełka.

Przekrajałem jajko aby pokazać jak to smakowicie wygląda.

I gotowe idealne!

2 komentarze:

  1. Tyle że nie jest to jajko po benedyktyńsku a jajko w koszulce :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super szybki sposob na zrobienie dobrego jajka;)) polecam ,wyprobowalam

    OdpowiedzUsuń

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger