Jajko po benedyktyńsku
Dziś przepis na bardzo smaczne jajko po benedyktyńsku. Pokażę wam bardzo prosty sposób wykonania tego jajka, uda się każdemu!
Ten przepis jak i inne można znaleźć w lewym bocznym pasku!
Jajko po benedyktyńsku
A tak wygląda nasze jajko po rozkrojeniu. |
Składniki:
- dowolna ilość jajek
- sól oraz pieprz
- masło
- folia śniadaniowa
Przygotowanie:
Sposób wykonania jajka jest bardzo prosty, odcinamy większy kawałek foli śniadaniowej i na środku smarujemy masełkiem delikatnie. Przekładamy folie do nie dużej miseczki i wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Łapiemy folię w 4 rogach staramy się aby nie zebrało się powietrze w foli skręcamy folie i zawiązujemy na supełek. Gotowie jajka wrzucamy na wrzącą wodę i gotujemy średniej wielkości jajka 5 min. Wyciągamy odcinamy folie nożyczkami poniżej supełka i wyciągamy jajko.
Na foli na środku rozcieramy kawałek masła. |
nakładamy folie na miseczkę robimy delikatny dołek i wbijamy jajko dodajemy sól i pieprz. |
Łapiemy w 4 rogach pozbywamy się powietrza, skręcamy i zawiązujemy na supeł. |
Wszystkie jajeczka już gotowe. |
Gotujemy nasze jajka, gdy zawiążemy dobrze bez powietrza jajka pójdą na dno i będą się ładnie gotować. |
Nasze jajeczka już ugotowane. |
Odcinamy nożyczkami poniżej supełka. |
Przekrajałem jajko aby pokazać jak to smakowicie wygląda. |
I gotowe idealne! |
Tyle że nie jest to jajko po benedyktyńsku a jajko w koszulce :)
OdpowiedzUsuńsuper szybki sposob na zrobienie dobrego jajka;)) polecam ,wyprobowalam
OdpowiedzUsuń