Strony

wtorek, 24 lutego 2015

Pasta jajeczna

Każdy zapewne zna pasty kanapkowe. Dziś chcę wam dać  przepis na bardzo prostą ale jakże smaczną pastę jajeczną. Doskonała na śniadania na kanapki do pracy, do szkoły ! 

Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!

Pasta Jajeczna
Gotowa pasta smacznego!



Składniki: 

  • 5 jajek 
  • pół ogórka zielonego 
  • 1 łyżeczka masła 
  • pęczek szczypiorku
  • 1 cebula dymka lub 1 nieduży por ( tylko część biała) 
  • sól oraz pieprz

Sos:

  • 3 łyżki majonezu     

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo ( muszą być twarde) i dobrze studzimy. Szczypior siekamy, a cebulkę lub pora kroimy w kosteczkę/paseczki ( sparzamy wrzątkiem). Ogórka kroimy drobno, i oprószamy solą po 30 min odciskamy wodę z ogórka. Do miseczki dodajemy wszystkie składniki, dodajemy łyżeczkę masła jajka ścieramy na dużym oczku dodajemy majonez doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie całość mieszamy.

Tak siekamy szczypiorek i widzimy ilość masełka.

Ogórki kroję w ćwiartki i oprószam solą.

Na tym oczku ścieramy jajka.

Wszystkie składniki już gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz