Past z makreli

Pasta z makreli  


Nasza pasta, idealnie kremowa.

Składniki:

  • 1 duża makrela
  • sól oraz pieprz  
  • 5-6 jajek     
  • 5-6 ogórków kiszonych
  • 2 średniej wielkości cebule czerwone
  • 2-3 łyżki majonezu   

Przygotowanie:


 
  Makrele obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej makreli na mniejsze kawałki. Gdy jajka są pokrojone blenderem miksujemy jajka i makrelę na jednolitą masę. Ogórki kiszone ścieramy na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby później nie zbierał się w naszej paście. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Do masy z jajka i makreli dodajemy cebulkę, ogórki, majonez doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego.  

Obieramy naszą makrelę starając się wybrać jak najwięcej ości a najlepiej wszystkie.

Ogórek starty na tarce na dużym oczku a cebulkę kroimy w drobną kostkę.

Nasze jajka z makrelą blend-ujemy na jednolitą masę.

Tak ma wyglądać nasza masa z jajek i makreli.

Z ogórków odciskamy wodę aby później nie pojawiała się w paście.

Dodajemy cebulkę i ogórki do naszej masy i mieszamy dokładnie.

Dodajemy majonez doprawiamy solą i pieprzem mieszamy i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger