Naleśniki z szpinakiem i serem fet

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Nasze naleśniki w chrupkiej panierce. Pycha! 

Składniki:

  • 2 czubate szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • Szczypta soli
  • 2 jajka
Farsz :
  • Paczka szpinaku
  • ¾ kostki sera feta
  • 1 czubata łyżeczka masła
  • Vegetta, sól oraz pieprz
  • 3 ząbki czosnki

Przygotowanie:

Naleśniki dajemy wszystkie składniki do naczynia i przy pomocy miksera, mieszamy całość do uzyskania jednolitej masy. Jeśli ciast jest zbyt wolne dodać mąki. Szykujemy farsz szpinak podsmażamy na masełku dodajemy czosnek następnie doprawiamy Vegeta, solą oraz pieprzem. Smażymy około 10 min i dodajemy fetę pokrojoną w drobną kostkę i łączymy całość ze szpinakiem trzymając na wolnym ogniu. Gdy naleśniki już usmażone nakładamy farsz, skręcamy w rulonik obtaczamy w jajku doprawionym solą oraz pieprzem następnie bułka tarta i podsmażamy z każdej strony na chrupiącą skórkę. Smacznego 

Nasz szpinak delikatnie podsmażamy na masełku dodajemy czosnek i doprawiamy vegeta, solą oraz pieprzem i smażymy około 10 min.

Następnie dodajemy fetę i dokładnie łączymy z całością rozdrabniając ja.

Tak powinien wyglądać nasz gotowy farsz!

Smarujemy naleśnika naszym farszem.

Składamy boki naleśnika do środka.

I skręcamy w rulonik, cały czas dociągając boki do środka bo będę próbowały uciekać na zewnątrz.

Nasze naleśniczki już gotowe.

Obtaczamy w jajku rozbitym tylko z solą i pieprzem!!

Smażymy chwilę na oleju w celu uzyskania chrupiącej skorupki.


 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger