Surówka z kapusty pekińskiej
|
Nasza surówka, można się nią zajadać z dodatkiem frytków! |
Składniki:
- 1 średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 10 pomidorków koktajlowych
Sos:
Przygotowanie:
Kapustę obieramy z
zewnętrznych liści i kroimy wedle uznania. Ja stara się kroić drobno przyjemnie
się zjada i łatwiej miesza. Paprykę kroję w kosteczkę, a pomidorki w ćwiartki.
Całość wkładam do miski i oblewam wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym
(szykujemy 1-2h wcześniej). Dokładnie mieszamy surówkę i gotowe. Smacznego!
Sos
czosnkowy ( ilość składników dopasować do ilości surówki, można zrobić
bardziej jogurtowy z jedną łyżką majonezu będzie zdrowiej !!) :
|
Kapustkę pekińską kroję na drobniejsze kawałki. |
|
Pomidorki kroimy w ćwiartki. |
|
Parkę kroimy w kosteczkę. |
|
Sos czosnkowy przygotować należy wcześniej aby był smak i aromat. |
|
Dodajemy sos do warzyw i całość dokładnie mieszamy. Smacznego! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz