Surówka z kapusty pekińskiej 
|  | 
| Nasza surówka, można się nią zajadać z dodatkiem frytków! | 
Składniki: 
- 1 średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
- 1 czerwona papryka
- 10 pomidorków koktajlowych 
Sos:
Przygotowanie:        
    Kapustę obieramy z
zewnętrznych liści i kroimy wedle uznania. Ja stara się kroić drobno przyjemnie
się zjada i łatwiej miesza. Paprykę kroję w kosteczkę, a pomidorki w ćwiartki.
Całość wkładam do miski i oblewam wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym
(szykujemy 1-2h wcześniej). Dokładnie mieszamy surówkę i gotowe. Smacznego!
Sos
 czosnkowy ( ilość składników dopasować do ilości surówki, można zrobić 
bardziej jogurtowy z jedną łyżką majonezu będzie zdrowiej !!) :
|  | 
| Kapustkę pekińską kroję na drobniejsze kawałki. | 
|  | 
| Pomidorki kroimy w ćwiartki. | 
|  | 
| Parkę kroimy w kosteczkę. | 
|  | 
| Sos czosnkowy przygotować należy wcześniej aby był smak i aromat. | 
|  | 
| Dodajemy sos do warzyw i całość dokładnie mieszamy. Smacznego! | 
   
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz