Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej 

Nasza surówka, można się nią zajadać z dodatkiem frytków!

Składniki:

  • 1 średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 10 pomidorków koktajlowych

Sos:

  • sos czosnkowy


Przygotowanie:        


    Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i kroimy wedle uznania. Ja stara się kroić drobno przyjemnie się zjada i łatwiej miesza. Paprykę kroję w kosteczkę, a pomidorki w ćwiartki. Całość wkładam do miski i oblewam wcześniej przygotowanym sosem czosnkowym (szykujemy 1-2h wcześniej). Dokładnie mieszamy surówkę i gotowe. Smacznego!

Sos czosnkowy ( ilość składników dopasować do ilości surówki, można zrobić bardziej jogurtowy z jedną łyżką majonezu będzie zdrowiej !!) :


Kapustkę pekińską kroję na drobniejsze kawałki.

Pomidorki kroimy w ćwiartki.

Parkę kroimy w kosteczkę.

Sos czosnkowy przygotować należy wcześniej aby był smak i aromat.

Dodajemy sos do warzyw i całość dokładnie mieszamy. Smacznego!










  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger