Roladki ze schabu

Soczyste roladki ze schabu


Nasze soczyste roladki z chrupiącą skórką na wierzchu. 

Składniki:

  • 3 plastry schabu
  • 2 ogórki kiszone
  • Pół czerwonej papryki
  • sól
  • pieprz
  • musztarda 
  • szklanka mąki
  • 2 średnie cebuli
  • łyżeczka masła
  • 2 plasterki serka żółtego

Przygotowanie:



Plastry schabu bardzo dokładnie rozbijamy, na bardzo cienko i kroimy na pół uzyskamy dzięki temu 6 roladek. Cebulkę kroimy w drobne piórka i dusimy na masełku do miękkości. Paprykę oraz ogórki kroimy w średniej grubości paseczki. Rozkładamy plaster schabu oprószamy solą oraz pieprzem, następnie dajemy cebulkę serek żółty na jednym końcu kładziemy ogórek i paprykę i skręcamy w roladkę na koniec spinamy wykałaczką. Druga wersja roladki smarujemy schab musztardą układamy dodatki skręcamy i spinamy. Obtaczamy w mące roladki i układamy na rozgrzanej patelni z olejem. Smażymy powoli i dokładnie z każdej strony.
Takiej wielkości kawałki schabu chcemy uzyskać aby roladki ładnie wyszły.

Paprykę oraz ogórka kiszonego kroimy mniej więcej na taką wielkość.

Rozkładamy kawałek schabu i oprószamy go solą i pieprzem.

W pierwszej wersji kładziemy cebulkę, serek ,żółty, ogórka oraz paprykę.

Skręcamy dokładnie i spinamy wykałaczką aby całość się nie rozpadła.
Druga wersja roladki smarujemy schab musztardą (rodzaj dowolny ja użyłem sarepskiej)


Układamy wszystkie dodatki i skręcamy.

Obtaczamy nasze roladki dokładnie mące.
Kładziemy nasze roladki na rozgrzaną patelnie z olejem.

Obsmażamy dokładnie roladki z każdej strony

Nasza usmażona roladka chrupiąca zewnątrz a soczysta w środku.

Ja podaję roladki klasycznie z ziemniakami i buraczkami Polski obiad.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger