Nasze soczyste roladki z chrupiącą skórką na wierzchu.
Składniki:
- 3 plastry schabu
- 2 ogórki kiszone
- Pół czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- musztarda
- szklanka mąki
- 2 średnie cebuli
- łyżeczka masła
- 2 plasterki serka żółtego
Przygotowanie:
Plastry schabu bardzo dokładnie rozbijamy, na bardzo
cienko i kroimy na pół uzyskamy dzięki temu 6 roladek. Cebulkę kroimy w drobne
piórka i dusimy na masełku do miękkości. Paprykę oraz ogórki kroimy w średniej
grubości paseczki. Rozkładamy plaster schabu oprószamy solą oraz pieprzem,
następnie dajemy cebulkę serek żółty na jednym końcu kładziemy ogórek i paprykę
i skręcamy w roladkę na koniec spinamy wykałaczką. Druga wersja roladki
smarujemy schab musztardą układamy dodatki skręcamy i spinamy. Obtaczamy w mące
roladki i układamy na rozgrzanej patelni z olejem. Smażymy powoli i dokładnie z
każdej strony.
|
Takiej wielkości kawałki schabu chcemy uzyskać aby roladki ładnie wyszły. |
|
Paprykę oraz ogórka kiszonego kroimy mniej więcej na taką wielkość. |
|
Rozkładamy kawałek schabu i oprószamy go solą i pieprzem. |
|
W pierwszej wersji kładziemy cebulkę, serek ,żółty, ogórka oraz paprykę. |
|
Skręcamy dokładnie i spinamy wykałaczką aby całość się nie rozpadła. |
|
Druga wersja roladki smarujemy schab musztardą (rodzaj dowolny ja użyłem sarepskiej) |
|
Układamy wszystkie dodatki i skręcamy. |
|
Obtaczamy nasze roladki dokładnie mące. |
|
Kładziemy nasze roladki na rozgrzaną patelnie z olejem. |
|
Obsmażamy dokładnie roladki z każdej strony |
|
Nasza usmażona roladka chrupiąca zewnątrz a soczysta w środku. |
|
Ja podaję roladki klasycznie z ziemniakami i buraczkami Polski obiad. |
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz