Karkówka z grilla elektrycznego

Karkówka z grilla elektrycznego

Soczysta karkówka

Składniki:  

Marynata:
  • sól
  • 2 szt. liścia laurowego
  • 3 szt. ziela angielskiego
  • 4 szt. ziarna pieprzu
  • 1 łyżeczka octu winnego
  • olej
  • paczka przyprawy do karkówki na grilla

Przygotowanie:             


    Do pojemnika (miseczki) wkładamy karkówkę, zalewamy ją wodą, dodajemy łyżkę soli, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 4 ziarna pieprzu i łyżeczka octu winnego. Tak przygotowaną marynatę wkładamy do lodówki na 12h. 
  Po 12h delikatnie smarujemy olejem z każdej strony i obtaczamy karkówkę w przyprawie do "karkówki na grilla". Odstawiamy na 1h w tej przyprawie. Po upływie czasu możemy przystąpić do grilowania. Czas grillowanie jest uzależniony od grubości mięsa.

Karkówka w marynacie (12h w lodówce)

Delikatnie obtaczamy w oleju

Posypujemy przyprawą do karkówki

Kładziemy na rozgrzanego grilla

Międzyczasie sprawdzamy czy karkówka jest gotowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger