Nasz makaron połączony ze wszystkimi składnikami. Smacznego
Składniki:
- 200 g świeżego szpinaku
- sól oraz pieprz
- masło klarowane (Ghee)
- makaron szerokie wstążki
- 50 ml oliwy z oliwek ekstra virgin
- oregano mielone
- 10 szt pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
Szpinak
podsmażamy delikatnie na maśle pod koniec solimy i pieprzymy i odkładamy na
sitko aby odsączyła się woda. Makaron
gotujemy w osolonej wodzie do miękkości ( nie rozgotować) . Następnie pomidorki
kroimy na połówki i podsmażamy tak aby się nie rozlały, posypujemy w trakcie
smażenia oregano. Łączymy szpinak, makaron oraz pomidorki polewamy oliwą z
oliwek i dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.
|
Używam takiego oto makaronu. |
|
Po ugotowaniu makaronu polewam go oliwą z oliwek i doprawiam solą i pieprzem. |
|
Szpinak płukamy i następnie osuszamy ręcznikami papierowymi. |
|
Rozpuszczamy łyżkę masła i dajemy nasz szpinak na patelnie. |
|
Podsmażamy go nie długo ma wyglądać tak jak na zdjęciu doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy jeszcze kilka sekund na ogniu. |
|
Szpinak przesuwamy na jeden koniec patelni i odciskamy delikatnie z niego wodę. Wodę odrzucamy nie chcemy jej. |
|
Dodajemy szpinak do naszego makaronu. |
|
Pomidorki płukamy, osuszamy i kroimy na połówki. Na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem układamy nasze pomidorki. |
|
Smażymy je chwile, i między czasie posypujemy oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem. |
|
Dodajemy nasze
pomidorki do całości i dokładnie całość mieszamy. Następnie całość
przekładamy na patelnie i podgrzewamy aby zjeść ciepłe można doprawić
solą i pieprzem. |
|
SMACZNEGO!!! |
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz