Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem  

Nasz makaron połączony ze wszystkimi składnikami. Smacznego 

Składniki:

  • 200 g świeżego szpinaku
  • sól oraz pieprz  
  • masło klarowane (Ghee)    
  • makaron szerokie wstążki
  • 50 ml oliwy z oliwek ekstra virgin
  • oregano mielone
  • 10 szt pomidorków koktajlowych   

Przygotowanie:



   Szpinak podsmażamy delikatnie na maśle pod koniec solimy i pieprzymy i odkładamy na sitko aby odsączyła się woda.  Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości ( nie rozgotować) . Następnie pomidorki kroimy na połówki i podsmażamy tak aby się nie rozlały, posypujemy w trakcie smażenia oregano. Łączymy szpinak, makaron oraz pomidorki polewamy oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy doprawiamy solą i pieprzem.

Używam takiego oto makaronu.

Po ugotowaniu makaronu polewam go oliwą z oliwek i doprawiam solą i pieprzem.

Szpinak płukamy i następnie osuszamy ręcznikami papierowymi.

Rozpuszczamy łyżkę masła i dajemy nasz szpinak na patelnie.

Podsmażamy go nie długo ma wyglądać tak jak na zdjęciu doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy jeszcze kilka sekund na ogniu.

Szpinak przesuwamy na jeden koniec patelni i odciskamy delikatnie z niego wodę. Wodę odrzucamy nie chcemy jej.

Dodajemy szpinak do naszego makaronu.

Pomidorki płukamy, osuszamy i kroimy na połówki. Na rozgrzanej patelni z rozpuszczonym masłem układamy nasze pomidorki.

Smażymy je chwile, i między czasie posypujemy oregano oraz doprawiamy solą i pieprzem.

Dodajemy nasze pomidorki do całości i dokładnie całość mieszamy. Następnie całość przekładamy na patelnie i podgrzewamy aby zjeść ciepłe można doprawić solą i pieprzem.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Krystian i Marysia gotują , Blogger