Sałatka z Makaronem ryżowym
Sałatka z Makaronem ryżowym
Pokrojone wszystkie warzywa wraz z posiekanym koprem. |
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu ryżowego
- pęczek rzodkiewki
- pęczek kopru
- 1 czerwona papryka
- 20-25 dag szynki drobiowej
- ogórek zielony ( 1 duży szklarniowy lub 3-4 gruntowe)
- sól oraz pieprz
Sos:
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Sposób przygotowania tej sałatki jest bardzo prosty. Makaron ryżowy gotujemy według zaleceń etykiety często mieszając bo łatwo przywiera do dna. Warzywa płukany, osuszamy i kroimy w kostkę wedle uznania jak już kto lubi. Po ostudzeniu makaronu ryżowego, dodajemy wszystko do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy jogurt oraz majonez jeśli sałatka jest zbyt sucha można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu więcej jak kto woli, ja dodaję jogurtu gdyż sałatka jest wtedy mniej kaloryczna. Fajnie jest ją robić w okresie wiosenno letnim gdyż wtedy warzywa są już lepszej jakości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz